Over

Ciao!

Leuk dat je een kijkje neemt op Letteratura, hét blog over Italiaanse literatuur en boeken over Italië. Hoogstwaarschijnlijk ben je hier omdat je, net als ik, iets hebt met Italiaanse literatuur, Italië en/of boeken. Wat je hier ook brengt, voel je welkom! Ik vind het namelijk leuk dat ik mijn passie met je mag delen.

Over Letteratura

Letteratura is ooit begonnen als blog om mijn kennis over de Italiaanse literatuur tijdens en na mijn studie te vergroten. Ik studeerde namelijk Italiaanse Taal en Cultuur aan de universiteit van Utrecht. Maar na mijn studie ging het grootste deel van mijn tijd naar mijn werk als manuscriptredacteur bij Hoofdstuk 12 en werd dit plekje op internet verwaarloosd…

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo pakte ik het bloggen op Letteratura weer op om niet al mijn kennis weg te laten zakken en de liefde voor Italiaanse literatuur weer op te laten bloeien.

achtergrond boeken

Over mij

Mijn naam is Chantal en op mijn twaalfde werd ik verliefd op Italië. Ik hoorde als jonge puber een Italiaans nummer en vanaf dat moment draaide mijn leven grotendeel om la bella Italia. Het was dan ook geen vreemde keuze om Italiaanse Taal en Cultuur te gaan studeren. Ik studeerde af op de ontvangst van de eerste drie romans van Paolo Giordano (De eenzaamheid van de priemgetallen, Het menselijk lichaam en Het zwart en het zilver) in Italië en Nederland. Momenteel pas ik mijn kennis toe als zelfstandig manuscriptredacteur bij Hoofdstuk 12.
Verder spendeer ik graag tijd met vrienden en wurm ik mezelf regelmatig in verschillende yogahoudingen. En oh, ik houd ook van eten. Zo ben ik altijd op zoek naar de beste pizza. Deze vond ik tot nu toe in Napels bij L’antica pizzeria da Michele, die heel toevallig in het boek Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert wordt genoemd.

Mocht je nog iets over mij of Letteratura willen weten of gewoon even gezellig een praatje willen maken, dan mag dat altijd per mail of op social media.

Arrivederci!

Napels, 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *