De leukste kerstcadeaus voor de lezende Italiëliefhebber

Nu de Sint het land weer uit is, is het de hoogste tijd om de kerstboom op te zetten en daar pakjes onder te leggen. Maar wat geef je een Italofiel nu cadeau? In deze blog vind je vijf tips!

Voor de romantische lezer

Lekker wegzwijmelen met een verhaal dat zich afspeelt in la bella Italia? Met Een zomer in Venetië van Nicky Pellegrino waan je jezelf even in het romantische Venetië met de ongelukkige Addolorata Martinelli.

“Addolorata Martinelli zou volmaakt gelukkig moeten zijn. Ze heeft alles waar ze ooit van droomde: een restaurant, een man, een kind. Dus waarom heeft ze het gevoel dat er iets mist? Dan krijgt ze een vernietigende culinaire recensie voor haar kiezen en opeens wordt het haar pijnlijk duidelijk: wat ze kwijt is, is haar liefde voor koken. Addolorata vertrekt naar Venetië, vastbesloten om deze zomer te herontdekken wat belangrijk is in het leven: koken, eten en zichzelf. Maar de kanalen van Venetië hebben meer voor haar in petto…”

Voor de renaissanceliefhebber

Wie Leonardo da Vinci zegt, denkt meteen aan het Laatste avondmaal en de Mona Lisa, maar deze uomo universale kon veel meer dan alleen schilderen. Walter Isaacson, de auteur van de biografie van Steve Jobs, laat zien wat Da Vinci allemaal in zijn mars had.

“Leonardo da Vinci wordt gezien als het meest creatieve genie ooit. Naast zijn wereldberoemde werk als schilder was hij ook uitvinder, schrijver, architect, beeldhouwer, componist, anatomist, filosoof, natuurkundige, scheikundige en ingenieur.

Op basis van duizenden pagina’s van Da Vinci’s aantekenboeken en nieuwe ontdekkingen over zijn leven en werk vertelt Isaacson een prachtig verhaal over hoe Da Vinci’s kunst verweven is met de wetenschap. Hij laat zien hoe Da Vinci’s genialiteit gebaseerd was op vaardigheden die we in de hand hebben, zoals zijn onstilbare nieuwsgierigheid, zorgvuldige observatie en verbeeldingskracht die grenst aan fantasie.”

Voor wie Italiaans wil leren

Altijd al je kopje koffie willen bestellen in het Italiaans? Of maak je graag een babbeltje met eigenaar van de camping? Met deze kalender leer je iedere dag iets van de Italiaanse taal: van grammatica tot aan de juiste uitspraak.

Voor de Ferrari liefhebber

Altijd al willen weten wie het succes was achter Ferrari? Enzo Ferrari vertelt over zijn leven. De biografie werd later aangevuld door zijn zoon.

“De geschiedenis van de autosport – een geschiedenis die ik meer dan zestig jaar lang vanaf de eerste rij heb mogen volgen. Sterker nog, je zou kunnen zeggen dat ik een van de mensen was die deze geschiedenis moesten schrijven, gedreven door een overweldigende passie of ambitie. En mensen als Ascari en Valletta, Pirelli en Fangio, Ecclestone en Villeneuve, Balestre en Jones, en honderden anderen, zijn jaar na jaar, decennium na decennium mijn leermeesters, vrienden, leerlingen, medewerkers, bondgenoten en tegenstanders geweest in dit leven op het scherp van de snede.”

Voor de thrillerlezer

Voor wie Rome eens niet in (kunst)historische of romantische setting wil plaatsen is dit het perfecte boek. En het verhaal is ook nog eens spannend.

“Drie moorden in drie dagen. De lijken verwond met de precisie van een chirurg. Afgeslacht als beesten. De verstikkende regen die Rome in zijn greep houdt, spoelt alle sporen weg. Het motief van de moordenaar mysterieus, zijn werkwijze curieus. Maar één man is in staat dit geheim te ontrafelen: Enrici Mancini.

Gebukt onder het verlies van zijn vrouw, neemt hij de opdracht met grote tegenzin aan. Eén ding is direct duidelijk: niets berust op toeval. Zal het Mancini lukken de moordenaar te slim af te zijn en zijn grotere plan te ontrafelen?”