Inspecteur Sarti: De moord in de kleedkamer – Loriano Macchiavelli

Inspecteur Sarti houdt van honkbal, maar wanneer er in de kleedkamer van de honkbalclub een moord wordt gepleegd, moet inspecteur Sarti aan het werk. Want wie heeft Rocco vermoord? En wat heeft de jonge Spriet met de moord te maken? Inspecteur Sarti moet eerst heel veel kopjes koffie drinken en lang nadenken voordat hij denkt te weten wie de moordenaar is. Lukt het hem om de moord op te lossen?

Bij een kinderboek denk je niet meteen aan een detective. Toch waagt schrijver Loriano Macchiavelli zich aan dit genre voor kinderen van tien jaar en ouder. De moord wordt zonder veel details beschreven en dient slechts voor de spanningsboog van het verhaal, want een moord, die moet worden opgelost. Kinderen zullen niet meteen een band hebben met de inspecteur, die vooral koffie drinkt en bezig is met zijn werk. Ook de meeste andere personages zijn volwassenen,  maar door het toevoegen van een jonge jongen genaamd Spriet zullen kinderen herkenning vinden in dit boek.

Het verhaal heeft een simpele basis, er is een moord en die moet worden opgelost, maar wordt interessant door de personages en de andere thema’s. Denk hierbij aan sport, drugs, en ouders. Het verhaal blijft spannend tot het einde, maar zal niet snel voor slapeloze nachten zorgen en juist hierdoor is het erg geschikt voor kinderen.

De moord in de kleedkamer is een aanrader voor ieder kind van tien jaar en ouder dat graag kennis wil maken met detectives. De moord, de volwassen detective en de maatschappelijk problemen zorgen voor dezelfde sfeer die je in thrillers voor volwassenen vindt, maar door een jong personage, het uitblijven van details, en enkele illustraties is dit boek meer dan geschikt voor de jonge lezer die van spanning houdt.

Inspecteur Sarti: De moord in de kleedkamer – Loriano Macchiavelli – 130 pagina’s – vertaald door Dorette Zwaans – Uitgeverij La zeta – 9789492197016 – hier te koop