Verwacht #3

Na de successen van onder andere Paolo Cognetti en de mysterieuze Elena Ferrante lijkt de hedendaagse Italiaanse literatuur populairder dan ooit. Uitgeverijen brengen dan ook genoeg nieuwe boeken van Italiaanse bodem uit en ook over Italië wordt er geschreven. Voor iedereen die al op zoek is naar een roman voor mee op reis of gewoon thuis wil verdwijnen in een verhaal valt er genoeg te kiezen. Ik maakte alvast een selectie van boeken die binnenkort zullen verschijnen.

Waarom het zo aantrekkelijk is om gelukkig te zijn – Lorenzo Marone

Deze roman werd al meer dan 100.000 keer verkocht in Italië en in twaalf talen vertaald. Nu mag Marone ook Nederland komen veroveren.

“Cesare Annunziata is een man van weinig woorden en vele eigenaardigheden. Als 77-jarige weduwnaar doet hij waar hij zelf zin in heeft: voornamelijk mijmeren over zijn vreemde levensgeschiedenis en afspraakjes maken met Rossana, een verpleegster van lichte zeden. Zolang hij zijn buurvrouw met al haar katten maar niet tegen hoeft te komen.
Maar sinds kort woont de mooie, jonge Emma met haar man naast Cesare, en als hij met haar kennismaakt, wordt er iets in hem geroerd. Hij raakt nieuwsgierig en bezorgd. Er is iets met dat huwelijk aan de hand, maar wat? Terwijl hij een heus onderzoek instelt naar Emma, doet hij ook nieuwe, verwoede pogingen om zijn kinderen te begrijpen en voor fouten te behoeden. Zo openen zich onverwachte deuren en valkuilen in het leven van deze oude cynicus.”

Uitgeverij Prometheus – 304 pagina’s – vertaald door Hilda Schraa en Manon Smits – 9789044636079 – verwacht op 30 maart 2018 – €19,99

Onder de Italiaanse zon – Santa Montefiore

Bestseller auteur Santa Montefiore schreef al regelmatig romans die zich afspeelden in Italië. In haar nieuwste boek neemt ze de lezer mee naar het magische Toscane.

“Als de achtenzestigjarige weduwe Evelyn een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans palazzo ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Evelyn is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Ondertussen heeft Evelyn een geheim. Lang geleden, toen Tancredi en zij nog jong waren, is ze daar al eens geweest. Terwijl ze zich alles weer levendig herinnert – de liefde die ze verloor en de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Italië haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…”

Uitgeverij Boekerij – 400 pagina’s – vertaald door Erica Feberwee – 9789022574676 – verwacht op 30 maart 2018 – €19,99

Kronieken van de liefde – Elena Ferrante

Het is moeilijk voor te stellen dat er ooit een wereld was zonder de Napolitaanse romans. Wat veel mensen niet weten is dat Ferrante al romans schreef voor haar gigantische succes. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar eerdere romans heeft geluk, want er verschijnt een bundel van drie eerder verschenen boeken.

“In Kwellende liefde keert een vrouw na de dood van haar moeder terug naar Napels, de stad waar ze is opgegroeid. In een taal die doordringt tot de diepste lagen van het leven ontleedt Ferrante de gevoelens van een vrouw die op zoek is naar de wortels van haar bestaan.

Dagen van verlating is een scherp en genadeloos portret van de achtendertigjarige Olga die van de ene op de andere dag door haar man wordt verlaten voor een andere vrouw. Een ongekend relaas waar de wanhoop, de woede, het ongeloof en de eenzaamheid van afspatten.

In De verborgen dochter tot slot, denkt Leda in een huisje aan zee over de moeizame relatie die zij met haar dochters onderhoudt. Ferrante schrijft over grote thema’s als identiteit, verlangen en moederschap in een sobere stijl die de lezer diep raakt.”

Uitgeverij Wereldbibliotheek – 480 pagina’s – vertaald door Marieke van Laake, Manon Smits, Els van der Pluijm – 9789028427488 – verwacht op 10 april 2018 – €19,99

Intrigo italiano – Carlo Lucarelli

Voor iedereen die toe is aan wat spanning zit goed bij deze thriller van Carlo Lucarelli.

“1953. Italië bevindt zich nog in een maalstroom van wederopbouw, politieke conflicten en koude oorlog. Een professor en een 12-jarig jongetje komen bij een gruwelijk verkeersongeval om het leven. Een paar maanden later wordt de vrouw van de professor in haar badkuip verdronken.
De magistratuur schakelt commissaris De Luca in. Die heeft geen vlekkeloos verleden, maar is een goede speurhond. Maar al te goed mag hij niet zijn, want niet alles mag boven tafel komen.
Er zijn kringen waar ze bepalen welke misdaden opgelost worden.”

Uitgeverij Serena Libri – 220 pagina’s – vertaald door Carolien Steenbergen – 9789076270975 – verwacht op 16 april 2018 – €18,60

3 thoughts on “Verwacht #3”

  1. In de folder van de Wereldbibliotheek kwam ik een boek tegen van Andrea de Carlo: Het onvolmaakte wonder. De omschrijving sprak me zo aan dat ik ‘m op mijn leeslijst heb gezet.

      1. Ik ben het boek nog niet tegengekomen, maar alvast bedankt voor de tip! 🙂

Reacties zijn gesloten.