Verwacht: november

De avonden zijn steeds donkerder en kouder. Sommigen kijken al uit naar de feestdagen en anderen kunnen juist niet wachten tot het weer lente is. Hoe dan ook, beide partijen moeten nog even geduld hebben en laat lezen nu een fijne manier zijn om tijd te overbruggen. Je kunt natuurlijk naar een klassieker grijpen, maar je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren op een nieuw boek. Voor iedereen die toe is aan iets nieuws, verschijnen onderstaande boeken.

 

Venetianen kunnen niet fietsen – Frans Westra

Toen Frans Westra op 29 augustus 1988 voor het eerst naar Venetië reisde had hij geen idee van wat hem te wachten stond. “Met de KLM kon je nog niet naar Venetië, dus we vlogen met Alitalia met een overstap in Milaan. Het was de laatste vlucht en wellicht zouden we de laatste boot naar het Lido niet meer halen. We konden met een taxiboot naar het Lido. Die eerste ervaring was onvergetelijk. Taxiboten mochten in die tijd nog varen als een speedboot en je voelde je direct James Bond. Ik was verkocht.’
Er volgden dertig jaren met filmfestivalbezoek en ook daarbuiten verbleef Westra nog wel regelmatig in Venetië, eigenlijk in alle jaargetijden, zodat hij naast de zinderende hitte in de zomer ook de sneeuw op het strand meemaakte.

Verschijnt bij uitgeverij Nobelman – 140 pagina’s – 9789491737398

 

 

Bungelend aan een staartje – Geronimo Stilton

Samen een boek lezen is niet alleen erg gezellig, maar werkt ook bijzonder stimulerend en bevordert het leesplezier en het taalbegrip van kinderen!
Op elke pagina kan de beginnende lezer een paar zinnetjes van de voorlezer overnemen. Die zinnetjes zijn geschreven op niveau AVI start en lopen gaandeweg op naar AVI M3.

Op een dag ontvangt Geronimo een merkwaardig bericht op zijn telefoon. Het is van zijn vriend professor Volt. ‘Breng mijn dagboek naar het Himalaya-gebergte… de yeti…levensgevaar!’ Hmm, wat moet hij daar nu weer mee? Samen met Thea, Klem en Benjamin gaat Geronimo op zoek naar de professor. Maar tijdens de zoektocht vinden ze veel meer dan alleen hun vriend…

Verschijnt bij uitgeverij De wakker muis – 128 pagina’s – 9789085925019

 

 

Rimini – Sonja Heiss

De Armins zijn een heel gewoon gezin, op normale wijze disfunctioneel. Zoon Hans kampt met woedeaanvallen en moet zijn huwelijk zien te redden, dochter Masha is 39 en zit met een nadrukkelijk tikkende biologische klok. De ouders van beiden, Barbara en Alexander, worstelen met hun pensioen en de invulling van hun tijd. Barbara wil meer van het leven, Alexander heeft genoeg aan een kanariepietje. Zijn aanhankelijkheid maakt Barbara radeloos en ze vlucht ervoor weg, daarmee dingen in gang zettend waar niemand op had gerekend. Barbara en Alexander vormen het hoogtepunt in deze o zo herkenbare roman over, wat? De liefde in al haar tegenstrijdigheid en onromantische realiteit. Sonja Heiss is vlijmscherp, maar niet zonder mededogen, en zelden werd het samenleven van een ouder echtpaar zo goed beschreven als in Rimini.

Verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact – 400 pagina’s – 9789025452636