Zomer! 13 boeken voor in je koffer

Of je nu naar het zonnige Italië gaat, de kou opzoekt, of gewoon thuisblijft, met deze boeken waan je jezelf zeker in “de laars”. Hieronder vind je dertien leestips voor deze zomer.

Voor de romantische lezer

Zwijmel je aan de rand van het zwembad graag weg bij een romantisch verhaal? Met deze boeken zit je dan zeker goed! In Onder de Italiaanse zon van Santa Montefiore gaat een weduwe terug naar haar verleden door een Italiaanse kookcursus te volgen in Toscane. Ze gaat niet alleen, maar haar dochter en kleindochter gaan ook mee op reis om dichter bij elkaar te komen en de liefde te (her)ontdekken.
Italië en bloemen, veel romantischer wordt het niet. In De bloementuin combineert Cristina Caboni deze twee onderwerpen met elkaar en het verhaal is ook nog eens mooi.

 

 

Romans die je aan het denken zetten

Voor iedereen die van psychologische diepgang houdt kan zijn of haar reistas aanvullen met wat extra kilo’s.
Saskia Noort schreef een roman over een vrouw die weggaat bij haar man. Ze gaat naar een retraite om haar leven weer op de rails te krijgen, maar is dit wel de oplossing? In Stromboli lees je het.
Na het succes van De acht bergen van Paolo Cognetti is nu ook De buitenjongen verschenen. Het verhaal gaat over een eenzame man die besluit om in de bergen te gaan wonen. Ik moet het boek zelf nog lezen, maar als ik de pers moet geloven dan sluit het boek aan op de eerder gepubliceerde bestseller.
Het hoort er allemaal bij van Fabio Volo gaat over Nicola, die dolgelukkig is als zijn vriendin zwanger raakt. Wanneer Leo wordt geboren staat hun leven op zijn kop. Kan Nicola alles op alles zetten om zijn gezin te redden of kiest hij er toch voor om terug te keren naar zijn oude leven? Een roman die tot nadenken zet over de rol van de vader binnen een modern gezin.

  

 

Verhalen die raken

Ik wens je mooie dromen is een wat oudere roman, maar daardoor niet minder mooi. Massimo Gramellini laat zien hoe het leven is als je op de jonge leeftijd een dierbare verliest.
In Strikken van Domenico Starnone wil het personage Aldo na een huwelijk van 12 jaar iets anders. Zijn vrouw Vanda voelt zich bedrogen en schrijft hem brieven. Later zien we ook Aldo’s perspectief en dat van hun kinderen. Hierdoor ontstaat er een verhaal over bindingsangst en vertrouwen binnen het gezin.
Schittering van Margaret Mazzantini is een pijnlijk mooi verhaal over twee jongens die gevoelens voor elkaar hebben. Ze doen er alles aan om naar de verwachting van hun omgeving op te groeien, maar de liefde is sterk. Wat is de invloed op een leven als je niet jezelf kunt zijn?

  

 

Thrillers die je niet loslaten

Houd je meer van detectives dan zit je goed met Schaduw van Mirko Zilahy waarin er in drie dagen tijd drie moorden worden gepleegd. De lijken zijn gruwelijk verwond en het is aan Mancini, die net zijn vrouw is verloren, om de moorden op te lossen.
Wanneer Julia in Italië verdwijnt, kruisen heden en verleden zich met elkaar. Wat heeft kruidengenezeres Madeleine die leefde in 1206 te maken met Julia’s verdwijning? In Bloedlink van Marianne en Theo Hoogstraaten wordt het stukje bij beetje onthuld.

 

 

Voor de kinderen op de achterbank

Kleine kinderen bereid je voor op een reis naar Italië met Noedel in ItalieIn dit boekje maken kinderen kennis met de Italiaanse cultuur en leren ze zelfs een aantal woordjes tellen.
Voor wie de wat oudere telgen wil vermaken laat ze de boeken over inspecteur Sarti lezen. Deze detectives voor kinderen zorgen gegarandeerd voor een spannende reis naar Italië.
Wil je wat afwisseling? Geef de kids dan DrawYourMap Rome. In dit boek kunnen ze zelf een plattegrond van Rome tekenen, zo weet je zeker dat je niet zult verdwalen wanneer je kinderen je de weg wijzen.