Deze boeken van Italiaanse auteurs verschijnen in augustus

Het is zomer, het is warm en er is niets fijner dan ergens in de schaduw liggen met een goed boek. Mocht je nog op zoek zijn naar een mooi (kinder)boek, deze titels verschijnen komende maand.

Een verloren vriendin – Raffaella Romagnolo

De twee vriendinnen Giulia en Anita, geboren op dezelfde dag, groeien samen op in een Italiaans boerendorpje. Hun leven is niet gemakkelijk: ze moeten hard werken in de zijdespinnerij en verdienen maar een paar centen. En dan besluit Giulia de heuvels van Piëmont te verlaten, alleen en zonder geld, zonder afscheid te nemen. Ze vertrekt naar New York om een nieuw leven op te bouwen. Anita blijft achter in Italië, en wordt in het verwoeste Europa geconfronteerd met de waanzin van de oorlog en het fascisme.
Bijna vijftig jaar later besluit Giulia terug te keren naar haar geboortedorp. Hoe zou het leven van de mensen van wie ze hield verlopen zijn?

Verwacht op 13 augustus – 480 pagina’s – uitgeverij Signatuur – 9789056726348 – €21,99

Niemand weet dat jij hier bent – Nicoletta Giampietro

Siena, 1942. De twaalfjarige Lorenzo wordt door zijn moeder om veiligheidsredenen naar zijn grootvader en tante in het dan nog rustige Toscane gestuurd. Via school en zijn buurjongen Franco komt hij in aanraking met bewonderaars van Mussolini, de Duce. Maar zijn naïeve enthousiasme houdt geen stand wanneer hij Daniele ontmoet. Daniele is joods. Wanneer de Duitsers de stad bezetten en de joden worden gedeporteerd kan Lorenzo niet langer toekijken. Helemaal in zijn eentje besluit hij Daniele te verstoppen, maar brengt daarmee ook zichzelf en zijn familie in levensgevaar.

Verwacht op 27 augustus – 448 pagina’s – uitgever The House of Books – vertaald door Bonella van Beusekom – 9789044355840  – €22,99

Een brief met vlechtjes – Christian Antonini

Johanna maakt een avontuurlijke treinreis door Mexico, maar ook een filosofische reis van innerlijke groei.

Boekfragment:
Ieder heeft zijn eigen verhaal, is zijn eigen kleine brief. Maar er is meer. Want als je reist, start je een avontuur dat je verandert en op het moment dat je aankomt, ben je niet meer wie je was toen je vertrok.
——-
Mexico, 1914. Johanna wordt door haar vader op de trein naar Amerika gezet. Niet met een gewoon kaartje, maar verstuurd als brief, met postzegels en al! De reis is lang en barst van de bijzondere ontmoetingen. Want wie houdt er nou niet van brieven, vol van de verhalen en liefde van de afzender? Dan rijdt de trein zo de Mexicaanse revolutie in. Pancho Villa en zijn rebellen nemen de trein over. En dat is het begin van een waanzinnig avontuur. 

Verwacht op 1 augustus – 240 pagina’s – uitgever La Zeta – vertaald door Rianne Aarts – 9789492197030 – €16,50