Verknocht – Lisette Jonkman

Deze recensie verscheen eerst op Hoofdstuk 12.

Studeren, visagie en een bruiloft

In Verknocht, het vervolg op Verkikkerd en Verslingerd is Lucy in Toscane om de visagie te verzorgen van de knapste acteur van Nederland: Aris Brandt. Eenmaal terug in Nederland zoekt Aris contact met Lucy en niet alleen om zijn gezicht van likje make-up te voorzien. Lucy is ondertussen nog altijd gelukkig met Olivier, die op het punt staat om zijn album uit te brengen. Hun leven lijkt naast studeren al druk genoeg als Lucy ook nog de taak van ceremoniemeester voor een bruiloft op zich neemt. Ziet Lucy door alle drukte niet iets binnen haar relatie over het hoofd?

Verandering

Het is heerlijk om weer terug te zijn in het studentenhuis dat Lucy deelt met een groepje leuke nerds en uiteraard Olivier. Veel personages staan grote veranderingen te wachten, waardoor Verknocht geen herhaling wordt van de eerste twee delen. Ook Lucy’s leven komt op een punt waarop verandering onvermijdelijk is. Zo zorgt de knappe Aris voor spanning tussen Lucy en Olivier. Lisette maakt het hiermee niet alleen voor haar personages spannend, maar ook voor de lezer. Stoppen met lezen is dan ook geen optie, want A) halen Lucy en Olivier als stel het einde van dit boek? En B) iedereen wil weten wat er onder de kleren van Aris zit.

Verdriet en humor

De avonturen van alle personages (tip: lees voor iets meer diepgang ook de Onbreekbaar-reeks) laten je regelmatig lachen, maar Lisette zorgt er ook voor dat er een gevoelige snaar wordt geraakt. Houd dus vooral wat tissues bij de hand, want het kan zomaar zijn dat je het niet droog houdt bij dit boek.

Het beste deel van deze reeks

Ik weet niet hoe ze het doet, maar Lisette schreef meer boeken in een jaar dan de meeste schrijvers in hun leven zonder dat het massaproductie wordt. De schrijfstijl is namelijk herkenbaar en het verhaal zit vol met humor zoals alleen deze schrijfster dat kan, maar Verknocht is nog beter dan de eerste twee romans uit deze reeks. En, laten we eerlijk zijn, dat is zeldzaam bij series.

4/5

448 pagina’s – uitgever Luitingh-Sijthoff – juli 2019 – 9789024582723 – paperback €17,50